عضو هيأت رئيسه مجلس گفت: در شأن مجلس نبود که مهمترين طرح سياست خارجي در عرض يک ربع بدون توجه به پيشنهادات تصويب شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛مهرداد بذرپاش نماينده مردم تهران و عضو هيأت رئيسه مجلس شوراي اسلامي در حاشيه نشست علني امروز سهشنبه پارلمان طي سخناني در جمع خبرنگاران گفت: در شأن مجلس جمهوري اسلامي نبود که مهمترين طرح سياست خارجي اين دوره در عرض يک ربع بدون قرائت ساير پيشنهادات تصويب شود.
وي اضافه کرد: بهتر بود پيشنهادات مطرح شود تا موافقان و مخالفان صحبت کرده و مردم از مسائل آگاه شوند؛ اين طرحي که امروز ما آن را تصويب کرديم داراي بخشهاي مختلفي بود و بهتر بود مردم ميدانستند نگرانيهاي ما درباره بازرسي از اماکن نظامي و بازگشتپذيري تحريمها چيست.
عضو هيأت رئيسه مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه پيشنهادات زيادي در رابطه با اين طرح مطرح شده بود، يادآور شد: البته در نشست کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هم فقط در يک جلسه طرح بررسي و به تصويب رسيد، هم در آن جلسه و هم در نشست امروز فرصت نشد پيشنهادات نمايندگان مطرح و بررسي شود.
بذرپاش برخي پيشنهادات نمايندگان را مطلوب، کارشناسي شده و بر پايه مسائل فني و تخصصي دانست و تصريح کرد: بهتر بود اين پيشنهادات مطرح ميشد تا مردم از مواضع نمايندگان آگاه شوند.
وي با اشاره به جلسات فراکسيونهاي اصولگرايان و اصولگرايان رهروان ولايت براي جمعبندي پيرامون طرح برجام، گفت: ما جلساتي درباره اين طرح داشتيم و از طرف فراکسيون اصولگرايان بنده با آقايان زارعي و زاکاني در اين جلسات حضور داشتيم، از طرف فراکسيون اصولگرايان رهروان ولايت نيز آقايان جلالي، بروجردي و حقيقتپور حضور داشتند البته در جلسهاي که آقاي لاريجاني در آن حضور نداشتند بحثهايي پيرامون اين مباحث مطرح شد اما در جلسه نهايي آقاي لاريجاني نيز حضور داشتند.
وي اضافه کرد: ما در آنجا 11 پيشنهاد مطرح کرديم البته در جمع 6 نفره مذکور که آقاي توکلي حضور داشتند اکثر پيشنهادات ما پذيرفته شد اما مباحث به جلسات آخر در حضور رئيس مجلس موکول شد.
بذرپاش با اشاره به نشست منتخبين فراکسيونهاي اصولگرايان و اصولگرايان رهروان ولايت با رئيس مجلس، اظهار داشت: در آن جلسه از 11 پيشنهاد ما که در جلسه مشترک 9 تاي آنها پذيرفته شده بود تمامي منتفي شد و فقط درباره بحث تحريمها و اينکه در صورت بازگشت تحريمها دولت بايد چه کار کند بحثهايي مطرح شد.
عضو هيأت رئيسه مجلس همچنين تصريح کرد: در جلسه مذکور پيشنهاد اينکه ما در دو سال به 190 هزار سو برسيم پذيرفته شد البته اين پيشنهاد جايگزين پيشنهاد راهاندازي کارخانه سوخت شد؛ کارخانه سوخت تعريف روشن و شفافي ندارد اما 190 هزار سو در دو سال کاملاً مشخص است؛ بحث ديگر ما واژه به «دولت اجازه داده ميشود»، بود مبني بر اينکه ما پيشنهاد داديم «دولت ميتواند» جايگزين آن شود، در نهايت پيشنهادات ما به همين دو موضوع محدود شد اما اينکه اين طرح با توافق دو فراکسيون بود (صحيح نيست).
«جلسات مشترک ما با فراکسيون رهروان ولايت درباره طرح برجام برگزار شد اما پيشنهادات ما رد شد و به همين دليل طبيعتاً توافقي صورت نگرفته است. يکي از دلايلي که ما اين طرح را امضا نکرديم همين نکات بود زيرا از بنده خواسته شد طرح را امضا کنم اما به دلايلي که گفتم طرح را امضا نکردم».
بذرپاش در پاسخ به اين سؤال که آيا شما امضا را منوط به خواندن گزارش نکرده بوديد، گفت: خير. بنده چنين حرفي نزدهام.
عضو هيأت رئيسه مجلس در پاسخ به اين سؤال که موضع آقاي حداد درباره برجام و مسائل پيش آمده پيرامون آن چيست، گفت: من در اين باره اطلاعي ندارم و بهتر است از آقاي حداد سؤال کنيد. ما در اين باره واحديم اما دليل عدم حضور آقاي حداد اين بود که وي بيمار بود و به دليل بستري شدن نتوانسته بود در مجلس حضور يابد.